Min kurv (0)

Ring
+45 28560102
Kontakt
info@manaka-sake.com
Butik info

Ons-Fre kl 12-18:00, Lør kl 11-16:00

Kortvejledning

Jægersborggade 10 kld tv, 2200 København N

Jægersborggade 10 kld tv, 2200 København N

Ons-Fre kl 12-18:00, Lør kl 11-16:00

Sakesmagning mise-en-scène

Vi byder velkommen til alle; novicer såvel som velbevandrede sake kenderer. Det er vores ønske at dele den store begejstring og passion for sake, der siden 2016 har drevet arbejdet med sake frem i Danmark. Vi ønsker at præsentere sakes mange smagsindtryk og nydelser som altid skaber en stor, uforglemmelig aften. 

Manaka sakesmagning i koebenhavn

En fundamental del af vores arbejde med sake er at lave smagninger. Vi har udviklet et stemningsfuldt smagningsrum i butikken i Jægersborggade, hvor vi præsenterer vores lineup og går i dybden med hver enkelt sake. Vi kommer omkring bryggeteknik, sake kultur og historie, food pairing m.m. For at få den bedste smagning, lægger vi vægt på åben dialog, hvor alle er velkomne til at spørge og byde ind, under hele forløbet. Det er altid spændende at høre hvordan andre ved bordet oplever smage og dufte, eller sake helt oppefra. Det er vores erfaring at så snart, der er blevet smagt lidt sake, så kører samtalerne på kryds og på tværs! Smagningerne bliver altid til en fest. En stor del af glæden ved sake er ikke mindst hvordan det påvirker humøret som ingen anden alkohol kan. 

 Manaka sake shop jaergersborggade 2023

Udvalgte flasker

Vi tilbyder et håndudvalg af premium sake, der i sin helhed, ikke findes noget andet sted udenfor Japan. Vores egenimport af sake er udviklet siden 2016 og indeholder kun sake af helt særlig kvalitet. Gennem et tæt samarbejde med vores bryggeri-partnere i Japan kan vi i stigende grad, tilbyde en mangfoldigt og dynamisk samling af premium sake. Vi vælger den sake, som bevæger os, den sake som vi selv gerne vil drikke. Dette arbejde med udvælgelse og kuratering af sake har medført et tæt forhold til en håndfuld af Japans mest innovative og eftertragtede sake-producenter.

 sake produktion hos yamagata masamune og sakesmagnings-bord hos manaka

 

Fune

Vores interiør er tilpasset og udført i dansk eg af en dygtig skibs-snedker. Smagningsrummet kalder vi for "Fune" som betyder båd på Japansk. Et ord med to referencer; det er også er navnet på den sake-presse, som benyttes af vores bryggeri, Yamagata Masamune. Fune er en lang trækasse af form af en båd; det er en meget omstændig måde at presse sake på, som resulterer i en særlig elegant og smagfuld sake. 

 Scene design af adolphe appia

Et rum af lys

Igennem en længere research process har vi etableret en scene for sake smagninger som beriger oplevelsen. Det præcise, arkitektoniske lys, bringer fokus på sake, med en lyskilde som har en utrolig behagelig glød og nøjagtig farvegengivelse. Lyset har en afslappende virkning; men også en klarhed som skærper opmærksomheden. Arbejdet og fascinationen med lys kommer også fra vores arbejde med billedkunst, hvor scenografen Adolphe Appias progressive iscenesættelser af Wagners operaer har været en gennemgående inspiration. I hans arbejde skaber han rum af lys, ikke kun fysiske kulisser.     

 

Lilla snerler, som er æstetisk inspiration for sake smagnings rummet hos manaka 

Inspiration

Præsentationen af sake er et inter-disciplinært projekt. Det indebærer research og engagement i gastronomi, design, arkitektur, musik, fotografi m.m. Vi håber at vores passioner skinner igennem i det helheds indtryk som man oplever til en sake smagning. Konteksten omkring sakekultur er vigtigt, den beriger oplevelsen af sake og forbinder den med strømninger af Københavns kulturelle fauna.