Sohomare Shuzo (1872)
Drevet af Kono-familien siden bryggeriets etablering. Sohomare har med tiden, specialiseret sig i at lave sake med Kimoto brygge metoden og den prestigerige sake ristype Yamada Nishiki. Med denne kombination skaber en unik form for sake, som de er berømte for i Japan. Sohomares nuværende kuramoto (bryggeri ejer) Jun Kono rejste til Frankrig i 1980'erne, hvor han studerede sproget og vinkulturen inden han overtog familie bryggeriet i 1989. Opholdet i Frankrig efterlod en betydelig indflydelse på det specielle smagsideal, som Sohomare efterstræber.
Da Hr. Kono blev Sohomares femte generations familie-ejer i 1989, besluttede han kort tid efter, at bryggeriet skulle specialisere sig i at producere Kimoto sake som deres primære output.
Bryggeriet lægger stor vægt på kvaliteten af deres Yamada Nishiki-ris, som de bruger til deres Kimoto sake. De udsøger denne ris fra Yokawa-regionen i Hyogo Prefekturatet, som er en af de højest rankerede rismarker i hele Japan. Sohomare bruger kun to forskellige ristyper til alt deres sake, hvis kontraster spilles op mod hinanden. Den anden ristype er Gohakyomangoku, en hybrid rissort, der blev udviklet i Niigata-præfekturet for at tage højde for det meget lave mineralindhold i kildevandet i denne region. Gohakyomangoku bruges nu i mange andre regioner i Japan, primært til at producere Ginjo sake. Målet med denne ristype er at lave let og aromatisk sake. Sohomare bruger den moderne Sokujo bryggemetode med deres lokalt dyrkede Gohakyomangoku-ris. Det skaber sprøde og floral duftende Junmai Ginjo og Junmai Daiginjo, der pænt modspilles af det mere bastante Kimoto Sake fra bryggeriets anden afdeling.
Alt sake ris (Sakemai) bliver poleret på bryggeriet med en state-of-the-art polleringsmaskine, som bruger ""Flat polishing"" metoden. Denne form for polering konservere ris kornets oprindelige, ellipseform, som forbedre fermenterings evnen.
Sohomare henter deres brygge vand fra en dyb brønd under bryggeriet, en af de primære grunde til sin geografiske placering er denne direkte adgang til fantastisk vand fra Kinugawa vandsystemet. Selve vandet er blødt og indeholder en velafbalanceret mineralitet, som er ideel til Kimoto sake produktion.
Nær bryggeriet ligger Mashiko, en lille by som er berømt for sin keramik. Den anerkendte, moderne keramiker Hamada Shoji baserede sit værksted og Kiln i et traditionelt bondehus i Minka stil, udenfor Mashiko i 1970'erne. Hans indflydelse og tilstedeværelse har bidraget betydeligt til det rige kunsthåndværks miljø, som findes i Mashiko i dag. At have en kultur arv af lokale kunstnere som Hamada Shoji og Shimaoka Tatsuzō blandt andre, er en vedvarende lokal stolthed.
Mere info her Sohomare.co.jp
Vores Sohomare sake udvalg